diumenge, 11 de novembre del 2012

Esmorzars i berenars més saludables


Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Però a l'Escola Patufet ampliem l'objectiu del pla millorant també els berenars combinant el tradicional pa amb xocolata amb fruita i làctics.
Està demostrat el benefici de consumir 5 racions al dia de fruites i verdures(tres peces de fruita i dues racions de verdura).
Què és una ració de fruita?
- 1 peça mitjana de poma, pera, taronja, préssec, etc.
- 1 o 2 talls de síndria, meló, pinya, etc.
- 1 bol de cireres, maduixes, etc.

Què és una ració de verdura?
- 1 plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbassó, minestra, etc.
- 1 o 2 tomàquets amanits, etc.

- 1 plat d'amanida variada, etc.
 La majoria dels nostres alumnes han rebut amb il·lusió la iniciativa, però hem decobert que hi ha alguns noiets i noietes que no estan acostumats a prendre fruita i n'han fet una miqueta d'escarafalls. Alguns després d'insistir, l'han provat i els ha agradat, altres ho han intentat però tenen clars els seus gustos i contra gustos no hi ha res escrit. Si no t'agrada el raïm, però t'agrada la mandarina, no passa res, però la ingesta d'aquests aliments tan rics en vitamines, són importants a aquestes edats.



I ara podeu descarregar-vos gratis el joc més divertit del curs, disponible per a ordinador i aviat com a aplicació mòbil (iOS d'iPhone i Android).
Joc interactiu de la fruita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada